Plan

Slummeista yliopistoon päässeet nuoret ovat motivoituneita vapaaehtoistyöntekijöitä omilla kulmillaan. Paras osoitus Planin työn toimivuudesta!

Islamabadin slummeista yliopistoon päässeet nuoret ovat motivoituneita vapaaehtoistyöntekijöitä omilla kulmillaan. Paras osoitus Planin työn toimivuudesta!

Lukutaito ja koulutus ovat parhaat keinot kamppailussa nälkää, köyhyyttä, hirmuhallitsijoita, syrjintää, syrjäytymistä, taikauskoa, väestönkasvua ja muita vitsauksia vastaan. 

Kävimme tutustumassa Planin toimintaan Pakistanin Islamabadissa. Ensin saimme mojovan tietopaketin järjestöstä ja sen työstä, sitten kävimme tervehtimässä slummeista lähtöisin olevia yliopisto-opiskelijoita. He toimivat kolmen viikon kurssin jälkeen vapaaehtoistyössä omilla kulmillaan.

Tämän jälkeen pääsimme vierailulle kummityttö-Mahreenin luokse. Nelivuotias ujosteli outoa väkeä, mutta hänen isosiskonsa uskaltautui syliin. Vaikka Mahreen onkin nimitetty kummilapseksi, ei hän, eikä hänen perheensä saa lahjoitusrahoja, vaan ne käytetään koko kulmakunnan hyväksi.

Plan Suomi

Plan Suomi