Kyllä nimi miestä pahentaa

Posted by on 09/08/2012

 Viisumijahti on alkanut!

 Iranin viisumihakemus tuli bumerangina takaisin, kun hakulomakkeessa vaaditut liitteet eivät kelvanneet. Lähetystö oli toimittanut vanhentuneen lomakkeen, tuoreemmat vaatimukset olisivat löytyneet netistä.

 Venäjälle päätimme hankkia vuoden monikertaviisumit Suomesta. Vaikka pitkän viisumin haku puoltoineen kestää toista kuukautta, olen varma, että se helpottaa Keski-Aasian entisiin neuvostomaihin pääsyä. Eikä vuosiviisumi ole niin paljon kertaviisumia kalliimpi, että sitä kannattaisi rueta metsästämään tien päältä.

 Viime viikolla tuiskusi lunta tupaan. Helpoimpana nakkina pitämäni Intia katsoo, että nimi pahentaa miestä! Suomalaiset voivat hypätä sinivalkoisille siiville ja lentää Intiaan ilman viisumia – sen saa lentokentältä. Paitsi, jos on pakistanilainen sukunimi… Intian viranomaisten mielestä jokainen, jonka yksikin isovanhempi on syntynyt Pakistanissa (tai sen alueella ennen Intian jakoa) on luultavasti terroristi tai vakooja ja joutuu vähintään 6-8 viikkoa kestävään syyniin, ennen kuin viisumi voidaan myöntää. Taitaa olla lumi maassa, ennen kuin viisumi heltiää.

 Näillä meriiteillä Pakistanin viisumin pitäisi olla helppo saalis.

Kommentoi - Leave a Reply