Mielekästä matikkaa

Posted by on 29/05/2012

 

Kaappimatemaatikon isku

Kaappimatemaatikon isku

Minulla on niin huono matikkapää, että oksettaa. En ymmärrä, miten olen silloin tällöin päätynyt tuottajan leipätyöhön kuuluvasta laveiden budjettien laadinnasta mm. palkanmaksutehtäviin sekä muihin talouspuolen pilkunviilaustaitoa edellyttäviin hommiin – ne ei NIIN ole mun juttu. Nyt kuitenkin olen löytänyt mielekkään matematiikan saran; reissumatikka! Tässä muutamia esimerkkejä:

Reissuaika. Tällä hetkellä tämä tietysti on yhtä kuin reissun alkamiseen kestävä aika. Maaliskuussa siirryin kuukausien laskemisesta suoraan päivien laskuun, en ole viikko-ihmisiä. Tällä hetkellä hartaimmin ja mieluimmin lasken jäljellä olevia työpäiviä. Huomisesta laskien 8, siis kahdeksan. KAHDEKSAN!

 Reissubudjetti. Jaottelu: koko reissu, per/kk, vko, pvä & paniikkipankki. Tähän kuuluu myös hysteerinen pähkäily siitä, mitä mahdollisuuksia lisätienestiin olisi. Pari kesäorja-hommaa on plakkarissa; olen tarjoutunut ystävien kesäasunnon tontin raivausavuksi ruoka- ja majoituspalkalla. Myös ystäväni ravintola saa lisänäkyvyyttä vetämäni mainoskampanjan avulla; takahuone-ateriointi ja majapaikka odottavat mainosapinaa!

 Reissuryysyt. Joku obsessio on kehittynyt numeron 3 ympärille; olen vakaasti päättänyt ottaa vaihto–alkkareita, sukkia ja rintsikoita vain kolmet (plus kolmet, joku roti sentään). Kenkiä kolmet. Luultavasti t-paitoja kolme.. Housuja samaten. Mitähän muuta vois ottaa kolme? Korua? Pinniä? Kynsilakkaa? Uskon, että nämä mielekkäät laskutehtävät jatkuu hamaan lähtöön asti. Kaikkein paras laskutehtävä kuitenkin tehdään Ramin kanssa yhteen ääneen syyskuussa: ÄN, YY, TEE, NYT!

One Response to Mielekästä matikkaa

  1. Jori

    Hei Minna, tuilpahanvaan mieleen, että yksiä kalsareita voit käytää neljästi. 🙂
    Eli jaat nuo “kolmet” neljällä niin jää krausereihin enmmän tilaa olut eikö vesipulloille.

    -Jori-

Kommentoi - Leave a Reply