Nörtteilyä

Posted by on 11/05/2012

 

Välillä nörtteily karkaa hallinnasta

Välillä nörtteily karkaa hallinnasta...

Tietokoneen ääressä kuluu aikaa. Paljon aikaa. Täytyy etsiä tietoa mahdollisuuksista ja mahdottomuuksista.

 Keskustelupalstat kelpo tietolähteitä. Pallontallaajia olen seurannut enemmän tai vähemmän tiiviisti vuosikausia. Lonely Planetin Thorn Tree on saman tyyppinen matkailukeskustelu, ehkä hieman ajantasaisempi ja asiantuntevampi, mutta tolkuttoman kokoinen. Moottoripyöräpalstoista paras on Horizons Unlimited Bullettin Board, HUBB. Samalta sivustolta löytyy tietoa Yamahan venttiilin välyksistä, Itä-Timorin rajamuodollisuuksista, kuvankäsittelyohjelmista, hygieniatuotteiden saatavuudesta Burkina Fasossa ja paljosta muusta.

 Keskustelupalstoilla liikkuu paljon huhupuheita ja keskustelut valahtavat helposti eipäs/juupas -tasolle. Viisumiasioissa tuoreimman ja varmimman tiedon saa, kun soittaa tai lähettää sähköpostia suoraan viisumin myöntävään suurlähetystöön. Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteita kannattaa lukea, samoin Britannian, jonka tiedotteet ovat laajuudessaan omaa luokkaansa.

 Aikaa kuluu myös nettikauppojen valikoimia selatessa, monenlaista kilkutinta ja kalkutinta on hankittava ennen kuin reissuun päästään. Viikolla tilasin navigaattorin. Tiedossa on OpenStreetMapiin ja muihin karttapalveluihin tutustumista, karttojen ja POI -pisteiden latausta – ja luultavasti tikkuja sormiin.

 Lisäksi pitäisi ehtiä tutustua sohvasurffaukseen, bookcrossingiin ja eReaderiin, mutta pahimmat aikasyöpöt ovat kuvankäsittely ja tämän sivun rakentelu ja ylläpito. Minulla oli valmiiksi rekisteröity domain, joten en halunnut tusinablogi.blogspot.com osoitetta, enkä ulkonäköä. Mutta en arvannut miten paljon aikaa äkkinäinen saa kulumaan WordPressin kanssa tuhertaessa. Erilaisia plug-in toimintoja saa ladattua varmaan tuhansia, ainoat keinot löytää sopivimmat ovat yritys ja erehdys.

…eikä päivitys sähköpostilla onnistu vieläkään…

P.S. Moottoripyörä lähti käyntiin ja ensimmäiset kilometrit tälle kaudelle on päristelty!

Kommentoi - Leave a Reply